Onder•zoek (meervoud: onderzoeken)


Het precies kijken wat er aan de hand is


Onderzoeken // diefstal en fraude

En weer klopt de voorraad niet. Een goede klant heeft met spoed een aantal belangrijke componenten nodig, maar de stelling is leeg. Voordat de voorraad is aangevuld, besluit uw klant de componenten bij uw concurrent te bestellen. Een zeer vervelende en ongewenste situatie. Ondernemers besluiten vaak pas na lange tijd een onderzoek in te laten stellen naar diefstallen of fraude binnen het bedrijf.

De dader blijkt meestal een vaste eigen medewerker te zijn. Afhankelijk van de functie van de dader wordt het bedrog ( en de schade) groter. De praktijk is dat de dader van fraude en diefstal slechts stopt na ingrijpen door de werkgever.

Interne diefstal ontdekt men vaak door aanwijsbare vermissingen of door controles. Hardnekkige voorraadverschillen; meldingen van diefstal uit jassen, tassen en portemonnees van personeel; maar ook het te koop aanbieden van producten op vreemde locaties tegen (te) lage prijzen zijn signalen dat interne diefstal plaatsvindt. Onduidelijke declaraties, afwijkende tijdsbesteding, zijn niet normaal en vragen om actie.

ER IS MAAR ÉÉN WAARHEID


06 - 26 49 22 95